Flowchart: Alternate Process:

Școala 4 ”Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa

obține Certificatul ”Școală Europeană”

 

 

Anul 2015 aduce Școlii Gimnaziale nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa recunoașterea la nivel național și european a calității educației oferite elevilor săi, prin obținerea certificatului și a trofeului ”Școală Europeană”.

Competiția Națională ”Școală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și a coerenței managementului școlii, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

La ediția a XII-a a acestei competiții au participat 115 școli din întreaga țară, numai 60 dintre ele fiind premiate. Școala 4 Pucioasa s-a clasat pe locul al 40-lea, având al 18-lea punctaj și fiind una dintre cele patru școli dâmbovițene câștigătoare, alături de Școala Gimnazială ”Coresi” Târgoviște, Liceul Tehnologic de Petrol Moreni și Liceul Teoretic  ”I. C. Vissarion” Titu.

Festivitatea de premiere a avut loc la Palatul Parlamentului, în ziua de   16 iunie 2015, în prezența doamnei Subsecretar de Stat, Liliana Preoteasa, a domnului Secretar de Stat pentru Învățământ Preuniversitar Vasile Șalaru, a doamnei Ecaterina Andronescu - Președinta Comisiei pentru învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senat, a doamnei Angela Filote - ambasador al Comisiei Europene în România, a doamnei Mădălina Soveja – reprezentant al Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și a altor oficialități.

Delegațiile școlilor dâmbovițene premiate au fost însoțite și susținute de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița - domnul inspector școlar general, Sorin Ion, doamna inspector școlar adjunct, Gabriela Istrate și domnul inspector școlar, Valentin Stancu. Delegația Școlii 4 a fost formată din doamna director, Claudia Ionescu, responsabilul cu programe europene,    prof. Violeta Bucur și eleva Lorena Bobu din clasa a VI-a A. 

Considerăm că obținerea acestui premiu este o onoare pentru Școala 4. Este un premiu muncit, care dă valoare educației pe care școala noastră o furnizează elevilor săi. Activitățile de cooperare europeană au adus și aduc calitate școlii, iar instituția noastră crește prin această performanță. Dintre aceste activități amintim: proiectul multilateral Comenius LeaDer-int ”Learning through developing interdisciplinary projects” (”Învățarea prin dezvoltare de proiecte interdisciplinare”), proiectul ”Școală gazdă pentru un Asistent Comenius”, proiectul eTwinning ”Re-writing fairy tales. Get ride of stereotypes!” (”Rescriem povești. Să scăpăm de stereotipuri!”), proiectul de mobilitate Leonardo da Vinci VETPRO ”Îmbunătățirea competențelor personalului din învățământul preuniversitar în scriere și management de proiect, în scopul accesării de fonduri europene în perioada de programare 2014 – 2020” (ISJ Dâmbovița), proiecte de corespondență cu elevi din Cehia și Statele Unite ale Americii, dar și Examinările Cambridge organizate anual de școală sub coordonarea British Council – România, tabăra în limba engleză ”English and Nature” etc.

Certificatul ”Școală Europeană” este o recunoaștere oficială a muncii noastre de peste ani. Este un premiu obținut ca urmare a muncii echipei școlii, a elevilor și părinților, toți contribuind la obținerea acestei performanțe. Considerăm că este una dintre cele mai valoroase performanțe ale Școlii ”Elena Donici Cantacuzino”, prima de acest fel în istoria instituției.

Încă o dată calitatea managementului instituției, a profesorilor și a elevilor școlii a întrecut neajunsurile resurselor materiale, demonstrând astfel că Școala 4 poate obține performanță și în condiții dificile pentru un proces educațional, respectiv alte sedii, spații de împrumut și derularea cursurilor în trei schimburi. De aceea, mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această performanță.

Echipa noastră este foarte motivată de acest premiu care, cu siguranță, ne va da puterea să mergem mai departe, iar peste trei ani să candidăm din nou, pentru reconfirmarea titlului de ”Școală Europeană”.

 

 

Echipa Școlii 4 EDC Pucioasa

Striped Right Arrow: "Elena Donici Cantacuzino" PucioasaȘcoala Gimnazială Nr. 4Text Box: 2015 - Violeta Bucur

copii care vorbesc fluent engleza


copii cu abilităţi de comunicare, lucru în echipă, spirit critic, iniţiativă


premii - anul școlar 2014 - 2015


procente de la examene


parteneriate


şcoală resursă pentru şcoli din judeţ şi din ţară - vizite


Certificatul ȘCOALĂ EUROPEANĂ 2015 - 2018


Acasă